6 stappen om volledige controle te hebben over je branding

"Zorg ervoor dat je propositie, je product en je dienst op orde zijn voordat je iets anders gaat doen."

Voordat we het hebben over het genereren van leads en het stimuleren van jouw verkoop, laten we beginnen bij het begin: Branding.

In al mijn verkoopfuncties is het steeds hetzelfde verhaal geweest. “We verkopen niet genoeg, omdat: ❌ Ons product niet goed genoeg is; ❌ Wij een van de duurste zijn; ❌ Mijn promotiemateriaal niet goed is; ❌ Mijn voorstel niet goed is; ❌ Etcetera, etcetera, etcetera .”

En weet je wat, het was waar. Ik moest mijn verkoop stimuleren en leads genereren, alsof ik de oceaan met een vingerhoed probeerde leeg te maken, of zoals ze in het Nederlands zeggen: ‘Dweilen met de kraan open’.

Nu bent jij de ondernemer, dus zorg dat jouw propositie, jouw product en jouw dienst op orde zijn voordat je iets anders gaat doen.

Hier zijn 6 stappen om volledige controle te hebben over jouw branding:

  • Strategie . Zorg dat je weet waar je heen wilt. Wat wil je bereiken met meer klanten en hoe ga je dat managen. Test je strategie constant door een spiegel te gebruiken en omring je met (een) sparringpartner(s).
  • Voorstel. Wat ik veel hoor is: “Mijn probleem is dat mijn ervaring (lees: toekomstige dienstverlening) heel breed is, mijn propositie is te algemeen”. Ik ben het daar niet mee eens. Leg uit dat jouw service algemeen is en hoe dit gunstig kan zijn voor je klanten. Je trackrecord is geen willekeurige puinhoop, toch? Je stappen waren logisch en je verschillende ervaringen maken je tot de succesvolle professional die je nu bent.
  • Linkedin. Je LinkedIn-pagina moet een heel duidelijke afspiegeling zijn van je strategie en propositie. Het is je 2e website, soms zelfs je eerste of enige website. Je profiel moet duidelijk, functioneel en goed ontworpen zijn. Ik kan verwijzen naar dit artikel: 10 tips voor het optimaliseren van LinkedIn
  • Website. Heb een geweldige website of heb helemaal geen website.
  • Merken. Content voor jouw merk. Ik geloof in een netwerkstrategie, of zoals we dat noemen, een pullstrategie. Op de lange termijn is het heel effectief om het verhaal te vertellen in plaats van je product of dienst te pushen. Maak content voor jouw merk en publiceer het. Waar is de call to action? Er is geen call to action! Als je een succesvol bedrijf hebt, vraag je niet om business, maar vertel je je verhaal. Mensen zullen je vinden en je om hulp vragen.
  • Doelgroep. Hier houdt de branding bijna op en begint de leadgeneratie. Voordat ik te snel overschakel, blijf ik benadrukken dat alle resultaten van je inspanningen afhankelijk zijn van je targeting. Als je de juiste mensen bereikt, ook als je propositie niet optimaal is, heb je nog steeds leads. Daarom, als je propositie helder is, je LinkedIn-profiel professioneel is en je de juiste boodschap naar de juiste mensen stuurt, zul je succesvol zijn op het gebied van new business.

In dit artikel leg ik meer uit over hoe je verder kunt komen in het automatiseren van de opvolging van je leads. Resultaten zullen op lange termijn zichtbaar worden na de juiste systematische follow-up.

Laat me de magie in het echte leven zien 🪄