Wees Meer interview met Michiel Verstraten

27 februari 2023 -

“Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

Bij YouLynq.me geloven we dat je eerst waardevolle relaties moet opbouwen, dan komt de business vanzelf. Mijn naam is Michiel Verstraten.

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Mijn hobby’s gaan alle kanten op. Ik begon als zanger van een rockband, van mijn zestiende tot mijn eenentwintigste. Toen ben ik gaan schilderen en heb ik drieënhalf jaar een kunstgalerie gehad met daarin onder andere mijn eigen kunst. In de tussentijd heb ik economie gestudeerd en ben ik gaan werken in de finance en consultancy. Gaandeweg heb ik een passie ontwikkeld – of die had ik altijd al – om mensen te helpen. De krantenverkoper bij de AH, vrienden en familie, vluchtelingen… Uiteraard straalt dit ook door naar het helpen van klanten met (voornamelijk) LinkedIn én naar dat mijn collega’s een fijne en veilige werkplek hebben waar ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Dit klinkt als een perfect plaatje, maar ik heb ook veel fouten gemaakt. Als student door het uitgaan en door andere extremen die minder positieve uitkomsten hadden. Wijze lessen.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Ik denk dan toch van de kunst. Ik heb uiteindelijk in het W Hotel, X Bank, in hartje Amsterdam, een grote expositie gehad. Als met al heb ik zo’n vijftien jaar actief schilderijen gemaakt. De meeste oude bekenden zien mij als de kunstenaar.

Hoe heet jouw bedrijf en wat doet jouw bedrijf?

Ons bedrijf heet YouLynq.me. De naam zegt het al: ‘jij linkt mij’. Sales is veranderd en wij geloven dat je in de b2b eerst waardevolle relaties moet opbouwen, dan komt de business vanzelf. Wij helpen klanten hierbij door hun LinkedIn te optimaliseren, de contentstrategie op te zetten, de markt te segmenteren en de juiste outreach te doen om meer relaties op te bouwen en dus meer zaken te doen.

Onze USP’s? Een duidelijke strategie die gebaseerd is op persoonlijke outreach en kennisleiderschap. Ook hebben we een eigen CRM gebouwd waarmee je ieder contact nauwlettend kan blijven opvolgen totdat het juiste moment daar is. Momenteel helpen we met dertig collega’s zo’n 165 bedrijven in de IT, finance, marketing, recruitment, consultancy, industrie, retail en meer in de b2b.

Hoelang bestaat je bedrijf al?

We bestaan nu bijna vier jaar. In 2019 zijn we begonnen, mijn broer Maarten en ik. Het eerste jaar was het vooral klanten zoeken en onze systemen en processen opzetten. Daarna hebben we bijna iedere maand een collega aangenomen. Nu zijn we met dertig mensen en focussen wij ons bijna 100% op het beter en blijer maken van onze collega’s, zodat die nóg beter onze klanten kunnen helpen én we allemaal plezier hebben in het werk en dus genieten van ons werk en van het leven.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Waarom ondernemer? Omdat ik voor een werkgever altijd veel te veel ideeën had en alle kanten op ging – ook weleens de goede kant, hoor. Gek genoeg heb ik nu als ondernemer best een strakke focus, maar ik heb ook de vrijheid om af en toe nieuwe dingen te ontdekken.

Waarom deze branche? Ik ben altijd een dienstverlener en een pleaser geweest; ik help graag mensen. Verder was ik op mijn vijftiende al bezig met video en fotografie. Toen nog niemand een camera had, was ik al bezig met de camera van mijn vader. Dat was in 2003. Later ben ik veel gaan doen met Twitter, Instagram en Facebook voor mijn galerie. LinkedIn was het gat in de markt. Daar zag ik kansen. Samen met mijn passie voor creatie was dit de toekomst.

Wie zijn jouw klanten?

(Bijna) alle b2b-bedrijven. We hebben eenpitters, mkb en corporaties als klant. Als jouw klanten high-end decision makers zijn, dan is LinkedIn jouw platform. Momenteel helpen we klanten zoals Siemens, BMW, Vattenfall, Essent, maar vooral heel veel mkb-dienstverleners in bovengenoemde sectoren.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Omdat wij een verlengstuk van het sales- en marketingteam zijn. Wij zijn jouw nieuwe collega en de droom voor iedere salesprofessional. Als ik één ding terugkrijg van onze klanten, is het dat wij tot het uiterste gaan om resultaat te behalen.

Wat zijn je verdere ambities?

Duurzaam zijn. En dan uiteraard bedoeld op twee manieren:

  1. Met positieve impact, zowel op het klimaat als vooral ook sociaal, maar uiteraard ook:
  2. Duurzaam als bedrijf, dat we zolang mogelijk mogen blijven bestaan. We hoeven niet de wereld te veroveren. We willen hard genoeg groeien om overeind te blijven en gaandeweg zoveel mogelijk positieve invloed hebben.

Wat is jouw manier om te groeien, als ondernemer en met jouw bedrijf?

Bewust bezig zijn, met je sterke punten en je valkuilen. Niets voor vanzelfsprekend nemen, niet achteroverleunen. Je hoort vaak dat ondernemers graag werk uitbesteden. Dat klopt, maar niet om vervolgens zelf vrij te nemen. Zodra je één taak hebt uitbesteed, komen er twee bij. Voorlopig blijft het superhard werken. Een tandje terug doe ik pas als het nodig is om de rust te pakken, niet omdat ik er zin in heb. Overigens is het ook erg belangrijk om te balanceren, dus rusten is zeker belangrijk. Niemand is erbij gebaat als je jezelf omver rent. Bewust bezig zijn is daarom belangrijk om deze balans te vinden. Dat is niet gemakkelijk, dus als iemand tips heeft, graag.

Wat is jouw leiderschapsadvies voor medeondernemers?

Moeilijke vraag. Wij geven zelf niet autoritair leiding. We proberen mensen mee te nemen in ons verhaal, onze uitdagingen, onze visie en onze doelstellingen. Uiteraard is het belangrijk om duidelijk lijnen te schetsen en de verwachtingen duidelijk te maken. Vervolgens wil je samen bespreken hoe je je collega’s kunt helpen hun werk (nog) beter te doen. Door mensen mee te nemen in ons verhaal en vervolgens duidelijkheid te scheppen, zorgen we dat we inspireren en faciliteren. Ik denk dat dit voor de meeste businesses toepasbaar is. Wel ontkom je er niet aan om structuren neer te zetten voor controle van elkaar. Bewust of onbewust vergeet iedereen weleens wat, dus om de kwaliteit van je dienstverlening hoog te houden, moet je elkaar in de gaten houden. Het leukste is om dit ook echt samen te doen: niet alleen van bovenaf controleren, maar iedereen er deel van laten uitmaken en anderen verantwoordelijkheid geven om samen te verbeteren.

De nieuwe generatie verandert ook. Accepteer dit en probeer (deels) mee te veranderen. Je hoeft niet voor alles te buigen, ook hier gaat het om de balans. Plezier in het werk, work-lifebalans, vrijheid, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, deelgenoot zijn, sporten, gezond eten en sociale activiteiten zijn steeds belangrijker en mijn advies is dus om in ieder geval een aantal van deze elementen onderdeel te maken van je organisatie.

Laat me de echte magie ervaren 🪄

Meer cases

Bekijk alle cases